wieisharro

Welkom op mijn site!


Hoi, ik ben Harro Schuringa en ik ben fotograaf. Mijn passie voor fotografie is in eerste instantie ontstaan uit mijn liefde voor de natuur. Als klein kind liep ik vaak al door de natuur en genoot ik daar enorm van. Weer of geen weer, ik was vaak buiten te vinden.
Ik ben echt een buitenmens en een avonturier; Ik loop graag in de bossen en ken de onbekende mooie plekjes in het Noorden van Nederland.

Het fotograferen kwam daar bij vanaf 2002. Na paar van compact camera’s ben ik overgestapt op een spiegelreflexcamera, om toch wat serieuzer met mijn hobby destijds bezig te zijn. Elke dag zat ik toen op internet en las ik veel boeken om de kunst van het fotograferen onder de knie te krijgen. Ik stak er veel tijd in. Ook in het fotograferen zelf want de praktijk is naar mijn mening toch de beste leerschool. Je leert omgaan met snel veranderde omstandigheden.

Toen ben ik eigenlijk ook écht serieuzer begonnen met fotograferen. Dit deed ik in eerste instantie weer in de natuur. Ik zie en zag in de natuur twee dingen: schoonheid en kunst. Ook herbergt de natuur heeft heel veel abstracte vormen. Vrienden van mij vonden mijn foto’s zo mooi dat ze die aan hun wand wilden hebben. Dat voelde goed voor mij, ik vond het een eer.
Dat verhaal werd door verteld totdat het bij mensen terecht kwam die mijn foto’s bekeken en mij betaalde opdrachten gingen geven.

Klik HIER voor een kleine impressie van mijn natuurfoto’s. Op aanvraag zijn deze verkrijgbaar. Ik doe verschillende soorten opdrachten, van festivals tot huwelijken. Hierbij vind ik het belangrijk dat de klant tevreden is en blij is met de foto’s. Daarvoor stel ik mij heel open en flexibel op; bijna alles is in overleg mogelijk.